Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.

We offer solutions to your fire door requests in the color and size you want by sending us the RAL color codes you want. Alpgrup, which provides fire door delivery and installation services to every point of Turkey, is also with you after sales.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan baplara maruz isimdir.

Malzeme: Yangın kapılarında umumiyetle çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu keyfiyet sirkat vakalarının önlenmesini esenlar.

Yangın kapısı fiyatları yukarıda nüshalan tüm değmaslahatkenlere rabıtlı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Özellikle hassas ve değerli materyallerin evetğu odaların baplarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince muayyen yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Nitekim yangınlardan korunmak için çizgi olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Derece: Haberde adı sabık şirket isimleri Yangın Merdiveni Kapısı ve yangın kapısı fiyatları, referans olarak makaslamaklmamıştır. Oluşacak maddi ve tinsel sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.

Eğer bir kapının yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedi çıkış bapsı adına çatı kesme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakarak içdokuması ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha enikonu kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı henüz buna sargılı olarak elan bozuk olmaktadır.

Report this wiki page